ER DET MULIG...

Hei dere...

Nå sitter jeg i sofaen og funderer over livet, og har jeg det egentlig så bra? Akkurat nå har jeg det ikke så veldig bra... For i går satt jeg hos legevakten i hele 4,5 time fordi jeg ikke følte meg bra i halsen og jeg kunne ikke skjønne hvorfor jeg ikke hadde blitt bedre etter å ha gått på antibiotika i 5 dager. Det hadde bare blitt verre. Etter 4 timer hos legevakten var det endelig min tur, og jeg gruet meg. For jeg kunne ikke forstå hva som feilet meg. For jeg følte meg jo helt fin i kroppen, og det var jo bare halsen som var et helvette. 

Legen hendviste meg til laberatoriumet hvor jeg skulle ta noen blodprøver. Etter blodprøvene ble jeg henvist tilbake til legekontoret hvor jeg skulle vente på at legen skulle gi meg svar på hva som feilet meg. Det tok 5 minutter, 15 minutter, så 30 minutter. Jeg gikk tilbake til laberatoriumet og spurte om de hadde glemt meg, og da fikk jeg beskjed at jeg bare måtte vente til legen var klar for meg. Jeg gikk tilbake, og etter 5 minutter til kom legen. 

Jeg fikk hjertet i halsen, og i det han satt seg ned fortalte han meg at jeg hadde testet positivt på Kyssesyken. Jeg ble så leimeg at jeg var så nære på å begynne å gråte, haha. For å få kyssesyken har vært en stor frykt i mange år... Ikke fordi det er så jævlig å ha det, for det kommer helt an på fra person til person. Men konsekvensene som kommer etter du har hatt det kan være ille.. Det er mye av det som kan prege livet ditt fremover, og det skremmer meg. Men heldigvis tror jeg at jeg har en veldig mild kyssesyke, ettersom at jeg kun har vondt i halsen, og ellers føler meg fin. Jeg er mer sliten enn vanlig, men det følger med i sykdommen. Om jeg er heldig nå, så er det bare denne halsbetennelsen også kanskje jeg er ferdig med kyssesyken (?) Jeg håper det. For jeg orker ikke være syk. Jeg er aldri syk, og når jeg først blir det, blir jeg så sint på meg selv fordi jeg bare vil være glad og frisk. 

Som dere sikkert skjønner så kan det være at jeg må legge bloggen litt til side ettersom jeg ikke gjør noe med dagene mine, og ikke har noe spesielt å blogge om. Men jeg skal prøve mitt beste slik at jeg får oppdatert dere med noe spennende allikevel♥ 

 

 

- Har du hatt kyssesyken før? Eller har du noe tips til hva jeg kan gjøre for å bli bedre?

 

 

 

-Benny 

12 kommentarer Skjul

byAnne

14.03.2017 kl.15:55

Jeg hadde kyssesyken for 2 år siden, og var sengeliggende i 2-3 uker og slapp i flere måneder etter det. Du kan ikke drikke alkohol(veldig viktig da det kan ødelegge leveren!) og ikke trene! Du kan også være smittsom i opptil 1.5 år(har jeg hørt) så vær forsiktig med å dele glass/sugerør og kyssing(smitter veldig lett) med folk som ikke har hatt kyssesyken :P God bedring! <3
Bennys Riddle

16.03.2017 kl.11:00

byAnne: Hei! Ja, skal være.veldig forsiktig. Fikk beskjed om at jeg ikke er smittsom lengre, så jeg får nesten bare stole på det legen og prøvene sier:) Tusen takk ?
E

14.03.2017 kl.17:30

Jeg har også hatt det for noen år siden. Er egentlig bare hvile som hjelper, og så kan du ta smertestillende for smertene, men ikke paracet, da dette også kan ødelegge leveren. Legen min sa jeg ikke var smittsom lengre etter at jeg ble frisk :) Ble frisk etter ca 1-2 måneder :)
Bennys Riddle

16.03.2017 kl.10:59

E: Ja, jeg tar uendelig mye Ibux for halsen, fordi det gjør så vondt. Men det jeg synes var veldig spesielt var at legen på legevakten anbefalte meg å ta paracet, og det vet jeg jo er livsfarlig for leveren? Synes dette var veldig rart.. Det står også at jeg ikke er smittsom lengre, så tror det er et godt tegn :)
Hedda

14.03.2017 kl.17:49

Du må være forsiktig selv om du ikke har noe særlig symptomer! Jeg hadde kyssesyken uten å vite det, og fikk derfor større konsekvenser i ettertid. Tåler veldig få matvarer, ofte vitaminmangler og sov helt vanvittig mye det første året etter. Var konstant sliten. Unner ingen det. Ta vare på deg selv Benny! Krysser fingrene for at du blir fort frisk. God bedring ❤
Bennys Riddle

16.03.2017 kl.10:57

Hedda: Uff, ja... Har fått streng beskjed av legen at jeg må holde meg i ro og ikke gjøre så mye fysisk. Men jeg prøver å komme meg ut på små lufteturer slik at jeg ikke bare sitter inne. For jeg tror ikke man blir fortere frisk ved å bare stoppe opp hele livet sitt.

Men tusen takk! Det håper jeg også ?
Katrine

14.03.2017 kl.18:00

Jeg fikk kyssesyken for 1 år siden, og var sengeliggende og hjemme fra skole i 2 måneder. Første uken lå jeg bare i sengen, klarte ikke spise, kom meg ikke opp på do alene, fikk ikke i meg noe væske og trodde egentlig det bare var influensa. Kom meg etterhvert til legen etter 1 uke og da ble jeg sendt rett på sykehus grunnet altfor høye lever-verdier. Det var snakk om lever-verdier som lå på 600, som normalt skulle ligge på 50. Lå noen timer på sykehus før de fant ut av alt gikk fint, og fikk da dra hjem. Jeg hadde en veldig sterk kyssesyke, og sliter enda med utmattelse av det. Gikk VG2 når jeg fikk kyssesyken, går nå i VG3 og rundt juletider var jeg fortsatt så utmattet og sliten så jeg fikk legeerklæring for å få utvidet skoleår. Det hadde gått så mye utover skole at jeg forstod at jeg ikke kom til å klare å komme meg gjennom med 7 fag på 1 år, så da var det bedre for meg og dele skoleåret opp i 2 deler. Ut dette året har jeg nå 4 fag, og må gå 1 år til neste år med de resterende 3 fagene som jeg satte til side. Det er en ordning som fungerer helt fint for meg :)) Ville bare fortelle litt om hvordan det var da jeg hadde kyssesyken. Som legen min også sa ''jeg har aldri sett noen som har vært så dårlig av kyssesyken før''. Etter 7 mnd uten fest og moro, fikk jeg begynne smått å drikke alkohol igjen, og på 18-årsdagen min fikk jeg unne meg et glass vin :)

Ønsker deg masse god bedring! Håper du blir fort frisk❤
Bennys Riddle

16.03.2017 kl.10:54

Katrine: Åj, så forferdelig trist å lese..:( Ja, lillesøsteren min hadde også en kraftig kyssesyke som gjorde at hun var syk og sengeliggende i hele 3 måneder, og hun klarte ikke gå og hadde så mye smerter at hun ble lagt inn.. Heldigvis er jeg bare sliten, og leververdiene mine er på 149, så det er heldigvis ikke så ille. Men har fortsatt betennelse på både lever og milt. Håper bare jeg kommer meg fort, for føler ikke jeg har tid til dette...

Tusen tusen takk, det håper jeg også at jeg blir?
Fredrikke

15.03.2017 kl.15:07

God bedring! Om du skulle ønske å blogge men har lite å blogge om hvis du er sengeliggende såå er jeg interessert i et "snaps fra LA" innlegg eller noe, altså bilder fra iphonen din fra LA, om du har
Bennys Riddle

16.03.2017 kl.10:50

Fredrikke: Tusen takk Fredrikke! Ja, dette hørtes ut som en god plan. Skal se hva jeg får til :)

15.03.2017 kl.18:14

God bedring
Bennys Riddle

16.03.2017 kl.10:50

Anonym: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

hits